Loading...

Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’a Yeşil Mirası: Bella Sombra Ağacının Hikayesi

ODALARI ARA

Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’a Yeşil Mirası

Bella Sombra Ağacının Hikayesi

Dünyanın en güzel gölge ağacı, Brezilyalı Bella Sombra (güzel gölge) tohumlarını getirttim. Bu ağaçların sık bir yaprak kubbesi oluyor. Dallar uzadıktan sonra, uçları yere dokunuyor. İnsan serin ve fısıltılı büyük bir ağacın içindeymiş gibi, güneşin tabanca sıkarcasına vuran ışıklarından kurtuluyor. Cevat Şakir, bilinen adıyla “Halikarnas Balıkçısı” Bella Sombra ağaçlarını Paris’ten Bodrum’a neden taşıdığını bu satırlarla anlatıyor.

Güngör Uras “Bilinmeyen Bodrum” eserinde “Cevat Şakir Bodrum’a Yeşili Getirdi Mavisine Yeşili Ekledi” diyerek Bodrum aşkıyla bilinen Halikarnas Balıkçısı’nın aslında bugünün Bodrum’una ne büyük bir katkıda bulunduğunu anlatıyor.

Halikarnas Balıkçısı’nın Londra ve Paris’ten aralıklarla ısmarladığı tohumların zarflar içerisinde Bodrum’a gelmesiyle başlayan yolculuğun hayata tutunan eserleri, halen Bodrum’un dört köşesinde bir anıt gibi eski zamanları yad ediyor.

Bu anıtlardan 3 tanesi o günlerle aramıza köprülük edercesine bahçemizi süslüyor. Onlar bahçemize değil “biz onların bahçesine hoşgelmişiz” gibi…

2018-11-04T17:28:14+00:00